21 junio, 2007

Decàleg d’una bona bioquímica (II)

De tots és sabut que un bon ambient de treball millora el rendiment, i un laboratori no és diferent. Un bon ambient en un laboratori de bioquímica s’ha d’entendre en dues parts. La primera, la facilitat i necessitat de parlar de menjar així com d’emocionar-se i salivar en cada conversa. La segona, la necessitat mental d’alliberar la pressió neuronal de la setmana en converses incoherents els divendres, acompanyades d’altes dosis de teràpia del riure (fàcil). En alguns casos, els divendres es pot optar per escapolir-se de la feina. Tractarem aquests temes individualment i amb l’interès que mereixen.

El menjar és essencial en la vida d’una bioquímica, principalment els dolços. Compartir receptes que mai faràs és, en alguns casos, més estimulant que la pròpia degustació. L’ús de la imaginació és, per tant, essencial. De tot plegat se’n deriva l’especialització en el que s’anomena la ‘Conversió a Foca’. Els elements més experimentats són capaços, fins i tot, de reproduir fidelment el crit de la foca femella en dejú i famolenca. Malauradament, aviat perdrem en el nostre laboratori el millor exemple en el crit de la foca famolenca, que deixarà un buit insubstituïble. Ens alegrem, però, d’haver-la tingut al nostre costat i que hagi volgut compartir amb nosaltres les seves ensenyances.

6 comentarios:

g-i-b-a dijo...

vaya vaya... just avui surten els pastissos a relluir... esteu tots tant dolços....

S dijo...

Demano disculpes, avui no era el millor dia per aquesta entrada... però tampoc era el meu millor dia.

David dijo...

Per què no és un bon dia? Qualsevol dia és bo per un pastís... de pastanaga!

g-i-b-a dijo...

dale amb la pastanaga!!!

S dijo...

David, si hagués tingut pastís de pastanaga, potser hauria millorat el meu dia (tot en funció de la varietat de pastanaga, es clar).

Anónimo dijo...

Tinc molta curiositat per la resta de punts del decàleg perquè fins ara, el primer i el segon també es compleixen en d'altres països... endavant! Glòria.